PARTICIPATIECAFÉ

Participatiecafé ‘t Blickvelt is een gezellige ruimte in de Dorpsstraat in Woensdrecht waar jong en oud elkaar op een ontspannen manier kunnen ontmoeten.

Het Participatiecafé is een initiatief van de stichting ‘Woensdrecht Werkt’. Dagelijks komen hier mensen over de vloer voor een lekker (en betaalbaar) kopje koffie, en een luisterend oor. Er is meestal wel iemand om mee te praten.

BIBLIOTHEEK:

In het Participatiecafé bevindt zich ook een kleine bibliotheek. U kunt uw keuze maken uit veel boeken, die u kunt lenen zo lang als u dat wilt. Overigens kunnen de boeken ook thuisbezorgd worden, indien gewenst.

HET MAGISCHE DRAADJE, GEZELLIG HAKEN:

Op woensdagochtend wordt er vanaf 10 uur gehaakt voor ‘t Magisch Draadje. Er worden leuke knuffels gemaakt voor ernstig zieke kinderen. Intussen wordt er lekkere koffie gedronken en er ontstaan gezellige gesprekken. Op woensdagmiddag is er verse soep met broodjes voor een kleine vergoeding.

Het Participatiecafé heeft sinds Kinderboekenweek 2018 een Kinderzwerfboekenstation. Kinderen kunnen hier gratis boeken halen, brengen of verder laten zwerven.

De activiteiten in het Participatiecafé worden ondersteund en uitgevoerd door vrijwilligers. Anders zou dit alles niet mogelijk zijn!